Zwarte parels. Twiske ritje te paard
ZWARTE PARELS

Prachtige zwart glanzende paarden met veel behang en een fiere houding: Friese paarden.
Al een poos mag ik een een Friese merrie rijden, best even wennen na mijn eigen grote KWPNer. In alles anders, de maat, het tempo van de gangen, het karakter, alles. Dat maakt het ook leuk, elk paard is anders. Heel makkelijk is Annie niet maar als ik het met deze Friese dame goed voor elkaar heb loopt ze als een zonnetje en stap ik daarna zeer tevreden en blij af. Puur genieten. Ze doet het toch maar voor me. Annie is niet snel onder de indruk van iets, dat maakt dat ze heel betrouwbaar is. Ze heeft een geweldig karakter.
Hoe lief is de dagelijkse begroeting die ik van haar krijg als ze me ziet. Ze weet dat ik haar kom halen om lekker buiten te staan, het land op.

TWISKE
Op stal staan meer Friesen, maar je zal er maar twee hebben en eigenlijk alleen buiten willen rijden. Dan is het wel gezellig als er iemand mee gaat zodat je beide paarden lekker in het Twiske lopen. En hoe leuk is het dan dat ik mee mag op een van deze zwarte parels. Best even spannend: op een onbekend paard het Twiske in. Maar Wilbert gaf meteen een rustgevend gevoel en kon het genieten beginnen.

Je kan zeggen wat je wil maar het Twiske is écht anders vanaf een paardenrug gezien. Mooier, je bent meer een onderdeel van de natuur om je heen. Heerlijk door het gras stappen en gezellig kletsen terwijl je helemaal tot rust komt. Dravend gaat het allemaal iets sneller aan je voorbij. Maar de galop op die krachtpatser was het meest indrukwekkend. De wind die je langs je voelt en hoort suizen, het doffe gedreun van paardenhoeven op de grond en de waanzinnige power van het dier onder je. Het gevoel van vrijheid en geluk wat dan in je opborrelt is uniek. Iets wat iemand die nooit op een paard gezeten heeft nooit zal kennen.

GELUK
N
atuurlijk mis ik op zulke momenten mijn eigen Ilion, want die mis ik altijd, overal. Maar hoe fijn is het dat ik nog steeds kan en mag genieten van paardrijden. Geluk zit in kleine dingen, de kunst is om het geluk toe te laten en te omarmen. Geluk ligt soms op je pad, raap het op en neem het met je mee. En wees dankbaar.

Lees in deze blogs meer over mijn KWPNer in Paarden, op I.M. of op paardenhaar

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog