Waarom WordPress?

WAAROM KIEZEN VOOR WORDPRESS
Waarom gebruikt VisualXXPression WordPress als content management systeem (CMS)? Er zijn natuurlijk veel prima systemen voor het beheren websites maar waarom is juist WordPress voor VisualXXPression de nummer 1 keuze?

HIEROM
WordPress is een open source content management systeem (CMS), eenvoudig gezegd: WordPress is een programma waarmee je een website, blog of webshop kunt bouwen en onderhouden.

WordPress is het populairste content management systeem ter wereld. Meer dan 30% van alle websites gebruikt WordPress. En meer dan 60% van alle websites die een CMS gebruiken, gebruikt WordPress. De nummer twee heeft een marktaandeel van ongeveer 5%. Dus WordPress is twaalf keer zo populair als de nummer twee.

WordPress is door iedereen vrij te gebruiken. Er wordt ook continue gewerkt aan WordPress om te verbeteren. Dus als er een lek of een veiligheidsbug ontdekt wordt, is er vaak binnen enkele uren al een nieuwe versie beschikbaar. Dat maakt WordPress een veilige omgeving voor je website

TEMPLATES | THEMA’S
Een template ofwel thema is een design – het uiterlijk – voor websites. Je kan een template aanpassen met je eigen tekst en beeld.

VisualXXPression bouwt sites altijd vanaf scratch, afhankelijk van de wensen van de klant. Een site gemaakt door VisualXXPression is daarom altijd uniek. Een combinatie van functionaliteit en ontwerp. Maar voor beginnende webdesigners is een template best handig.

PLUGINS
Een plugin voor WordPress is een software pakketje dat functionaliteiten aan je WordPress website toevoegt, een invoegtoepassing (plug-in).

Er zijn ontzettend veel goede gratis én betaalde plugins te vinden voor WordPress. Hiermee kan je een website uitbreiden waardoor de site beter tot zijn recht komt. Belangrijk is om te kijken of een plugin recent is bijgewerkt en of het compatibel is met je huidige versie van WordPress. Een plugin die al lang niet is bijgewerkt is op een gegeven moment niet meer compatibel, bovendien is de kans op veiligheidslekken groter.

Plugins zijn dus geweldige toevoegingen voor je site, maar te veel plugins vertragen je site ook. Dit komt omdat de codes waarmee de plugins worden geschreven elkaar in de weg kunnen zitten. Hierdoor kunnen er ook functionaliteiten uitvallen. Gebruik hierom niet meer plugins dan je echt nodig hebt.

SEO
Search Engine Optimization of Zoekmachineoptimalisatie. Seo is alles wat je doet om te zorgen dat je website zo hoog mogelijk getoond wordt in zoekmachines, zoals Google.

Google indexeert websites die WordPress gebruiken als CMS altijd snel en goed. Dit komt door de eenvoudige opbouw van de WordPress-code. Deze code is namelijk compact, netjes en snel. Dus optimaal ingericht om websites te laten indexeren door Google.

WordPress is dus veilig, flexibel, ruim inzetbaar en goed vindbaar. Een duidelijke nummer 1 keuze dus.

Heb jij interesse in een professionele WordPress website? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog