Verbouwing. keuken
VERBOUWING VAN DE KEUKEN

Ooit, 20 jaar terug, toen ik met een zwangere buik mijn huis kocht is er best veel gebeurd bij de verbouwing. Maar de keuken liet ik voor wat ‘ie was. Het bleef bij andere handvatten op de kastjes en wat plankjes voor mijn brocante snuisterijen. Ik de loop der jaren kwamen er wat regaaltjes bij en nog meer brocante meuk.
De oven gaf op een gegeven moment kortsluiting dus die gebruikte ik gewoon niet meer. En de afzuigkap viel van ellende ook bijna uit elkaar (maar he, die gebruik ik toch liever niet: te veel herrie). Toen ook de inbouwkoelkast de geest gaf zag ook ik in dat de keuken in huidige staat echt niet langer kan.

KEUKENJACHT

Dus begon de zoektocht naar een keuken. Dat klinkt gemakkelijk maar als je zelf het liefst een boerenkeuken wil vol met brocante maar je man juist strak en vooral functioneel, dan heb je toch echt een uitdaging.
Hoe raar het kan lopen bleek wel toen we voor de zoveelste keer een keukenboer in liepen en ik meteen doorliep naar de keuken die ik elke keer de meest redelijke vond. En opeens stond daarnaast een nieuw showroom-keuken: strak, in betonlook. En ik viel als een (beton)blok voor deze keuken.

Parelgrijze betonlook kastjes met boven twee opaal grijze betonlook kastjes met een Belgian Blue ‘stenen’ werkblad. Een heerlijk grote kookplaat. Een goed werkende oven en een stevige afzuigkap. En natuurlijk een mooie ruime koelkast met vriesgedeelte. Een echte keuken dus. Helemaal zelf samengesteld en helemaal naar mijn zin en toch zo totaal niet mijn (brocante) stijl.


VLOER

Omdat we een open keuken hebben en de vloer in de woonkamer ook écht op is moet daar natuurlijk ook iets aan gedaan worden. Anders is zo’n mooie nieuwe keuken een vlag op een modderschip. Uiteindelijk kwam ik op een vloer die heel erg lijkt op de opaal grijze betonlook van de bovenkastjes.
Inmiddels is de keuken ingemeten en besteld, net als de vloer. De stukadoor en elektricien (tevens loodgieter) zijn geweest en hun werkzaakheden zijn ook ingepland.

Maar voordat de vaklui aan de slag kunnen moet alles ingepakt en weggeborgen worden, de oude keuken er uit net als de vloer. Daar zie ik nog het meest tegen op. Ik troost me met de gedachten dat ik nog een aantal weken heb voor dit alles gaat gebeuren en ik 4 weken zonder keuken in een bouwkeet ga leven.

En na de verbouwing beneden is de badkamer aan de beurt.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog