Geen ZEE te hoog

TUIN
Tuin zelfst. naamwoord. (m)
tuin | en (meerv.)

Stuk grond, meestal bij een huis, waar bloemen, planten en bomen groeien

Een tuin is voor mij een stukje vrijheid, buiten eten de ultieme zomerbeleving. Toen ik ruim 21 jaar terug mijn huis kocht was de 17 meter diepe tuin beslist een groot pluspunt. 6 Maanden zwanger, en zag mijn kindje al heerlijk er in gedachten al banjeren. En banjeren deed hij! Eerst in de zandbak, toen kwam er een zwembadje, later een trampoline en uiteindelijk werd het achterste deel van de tuin een ‘outdoor garage’ en werd er druk gesleuteld aan zijn scooters en die van vrienden. De schuur werd een soort jeugdhonk.


WINTERTUIN
In de winter doe ik eigenlijk niets aan de tuin. Ik laat de boel eigenlijk een beetje verslonzen, de natuur zijn gang gaan.

Eigenlijk zou ik op zijn minst de appels die op de grond liggen moeten opruimen, maar meestal komt zelfs dat er niet van.


ZOMERTUIN
Maar bij het eerste mooie voorjaarsweer ga ik de tuin in Ruim de troep op, maak de potten schoon en bedenk welke planten er moeten komen. Ga naar het tuincentrum en sla in. Niet alles in een keer, maar elke keer wat. Dan kijk ik waar alles moet en wat ik nog mis. Heerlijk vind ik dat. En dan genieten.

Dit jaar, omdat op een normale manier (zonder vaccin of testen) een vakantie niet mogelijk is, moet de tuin extra gezellig. Eindelijk vond ik tuinkleden naar mijn smaak (een wens die ik al jaren heb). Hebben we nieuwe tuinstoelen aangeschaft en vond ik mega grote witte planten potten voor de olijfboompjes (en nu maar groeien). De tuin kreeg meer witte potten met planten. Ik kies de planten niet alleen op kleur -wit of blauw- maar ook of ze vlinders, bijen en hommeltjes aantrekken, die maken het zomergevoel compleet.
Wel jammer dat de naaktslakken de jonge planten ook zo leuk vinden…..


HANGMAT
De hangmat werd in ere hersteld en kreeg een mooie plek onder de blauwe regen die witte bloemen geeft. Ik geniet van het zacht wiegen in de mat, tevreden mijn tuin bekijkend en de net geschilderde buitenboel. De hangmat is by far mijn favoriete plek in de tuin.

Maar ik ben ook vaak te vinden bij het zitje waar we een brocante tafeltje voor vonden, om aan het eind van de dag heerlijk te borrelen. Met natuurlijk alle dieren in de buurt.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog