Thuis werken
THUISWERKEN

Thuiswerken is met corona vaak een verplichting geworden. Ook als je huis daar niet op ingericht is. Ik werkte sowieso altijd al veel vanuit huis.
Echter is thuiswerken nu, met de verbouwing, best een uitdaging: de hele dag herrie, overal stof, nergens een plek waar geen rommel en/of spullen staan die opgeslagen zijn.


BADKAMER

Zonder keuken vond ik lastig, zonder badkamer vind ik nog veel erger. Zeker met deze hitte (30 graden), waarin je eigenlijk de hele dag onder de douche wil staan is geen douche hebben zwaar. Echt, 3 weken geen badkamer hebben is best pittig.
Maar het opbouwen is begonnen, de muur van de inloopdouche zit er in. Het plafond is klaar, inclusief de spotjes. De vloer is gestort en de douchedrain zit er in. Super werk verricht door Indruk Totaal Bouw. De tegels moeten nu worden gezet en daar na gaan de meubels er in. Bijna…

INRICHTING

Wat doe je als je badkamer klein is, je de meeste meubels echt niets vindt? Precies: zelf (laten) maken.
Zo wilde ik graag een natuurstenen waskom op een dikke houten plank. Hout uitgezocht en op maat laten maken, toen in de lak gezet (3 x) waardoor de kleur van het hout prachtig uitkomt en de noesten de natuurlijke look extra benadrukken.
De douche set en wastafelkraan zijn mat zwart, wat samen met de betontegels heel industrieel wordt.
En omdat ik voor het kastje/spiegel geen mooier exemplaar vond voor een normale prijs heb ik de oude in de verf gezet, precies goed.


GANG | TRAP

De badkamer is bijna klaar. Daarna staan het trappenhuis en de trap op de planning. De muren worden nu glad gestreken door de stukadoor. De bekleding moet van de trap waarna ik de verticale delen van de trap wit ga verven en de treden zelf worden donkergrijs bekleed.


LAATSTE LOODJES

Daarna keert de rust terug in huis. De kleedkamer en toilet beneden pak ik zelf aan, met behulp van man en zoon.
De zolder moet leeg (hebben we als opslag gebruikt voor alle meubels die nu overbodig zijn geworden) en zal weer werkplek worden, dan kan ik weer in alle rust thuis werken.
Het huis is dan van onder tot boven aangepakt, alsof we verhuisd zijn. Een heel nieuw huis, ons huis.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog