SEO XXP BLOG
SEO

SEO (Search Engine Optimization) is het optimaliseren van websites voor mensen die zoekmachines gebruiken, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Dus SEO staat voor een verzameling van technieken die gericht zijn op het optimaliseren van websites of internetpagina’s voor de vindbaarheid door zoekmachines.
Zoekmachines (zoals Google) kennen waarde toe aan websites en internetpagina’s door middel van zogeheten zoekmachine ranking factoren.

Ranking factoren

Als je je website hoger wil laten scoren in de online zoekmachine Google dan moet je rekening houden met een aantal ranking factoren. Er zijn zo’n 200 factoren. Door te voldoen aan deze factoren wordt de kans groter dat je site hoger in de organische zoekresultaten komt.
De belangrijkste factoren zijn: Content, SEO elementen, Backlinks en Social media.

Relevante content op je website is natuurlijk een must. Zorg voor unieke teksten en houd je doelgroep goed voor ogen: wat willen zij weten? Google houdt van websites die regelmatig nieuwe content plaatsen. Zo laat je zien dat je actief bent, plaats dus regelmatig nieuwe berichten op je site.

Er zijn veel SEO elementen waardoor je website hoger in de zoekresultaten van Google komt. Voldoende zoekwoorden (keywords of trefwoorden) in de meta titel en beschrijving, de tekst, H koppen, URL en alt tags van afbeeldingen. En gebruik https:// (een beveiligde verbinding) in plaats van http://.

Backlinks, linkjes op andere websites, zijn belangrijk voor de ranking in Google. Het verzamelen van backlinks wordt ook wel linkbuilding genoemd.

Als je regelmatig zorgt voor nieuwe content op je website, deel deze pagina’s dan ook op Social media (zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram).

Zorg er ook voor dat je website responsive (mobielvriendelijk) is. Ook dit neemt Google mee als ranking factor.

Lees in deze blog meer over het belang van een SSL certificaat en HTTPS.

 

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.


Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog