Ride Out voor Thijs

RIDE OUT
Ride out = Toertocht tijdens een motortreffen.

Als je 21 bent ligt je hele leven nog voor je. Althans, dat zou zo moeten zijn. Maar soms gaat het anders, soms stopt het leven veel te vroeg.
Dat is een rauwe pijn en maakt diepe indruk op iedereen. Mijn zoon verloor een van zijn beste vrienden aan een motorongeluk. Twee dagen voor het ongeluk waren ze nog met hun vriendengroep naar een festival geweest. Onbezorgd.


VERDRIET
Samen het verdriet delen, vrienden kwamen dagelijks bijeen op de plaats van het ongeval, legde bloemen en motor onderdelen neer, branden kaarsjes en haalden herinneringen op.
Daar ontstond ook het idee om als eerbetoon een afscheid te organiseren dat geheel in het teken van hun vriend Thijs zou zijn.


EERBETOON
De vrienden regelden een ride out, een laatste tocht. Met zo veel mogelijk motoren. Er werden regels opgesteld met oog op de veiligheid. Er was overleg met politie en burgermeester. Het moest een waardig eerbetoon zijn.

Met een kleine 700 motoren ging de ride out langs de plaats van het ongeluk, daar werd een minuut stilte gehouden, om vervolgens door te rijden naar een grote parkeerplaats Daar werd nog één keer herrie voor Thijs gemaakt: motoren ronkten, banden gilden en vuurwerk knalden. En herrie was het! Met als ere gasten de ouders van Thijs en zijn zusjes. Er was natuurlijk het verdriet, maar iedereen genoot van dit geweldige eerbetoon, het werd precies wat het moest worden.


RESPECT
Respect was het doel, respect voor hun vriend, respect voor een liefhebber van motorrijden, respect voor een levensgenieter.

Trost ben ik op mijn zoon, die het verlies van zijn vriend heeft omgezet in iets groots, iets wat nooit vergeten zal worden. Samen met zijn vrienden hebben ze het verschil gemaakt, voor zichzelf, voor elkaar en voor de ouders en zusjes van Thijs. Als je dat kan verdien je respect.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog