Mistral op de wei

MISTRAL
De mistral is een krachtige noordelijke wind in Oost-Frankrijk. Hij is het bekendste voorbeeld van een versnelde wind.

Maar mijn Mistral is gewoon de allerliefste pony van de wereld, een die zijn gewicht in goud waard is. De grote liefde van veel kleine meisjes (en inmiddels zijn een aantal van die kleine meisjes al vrouwen geworden) én mij natuurlijk. Snel is hij echter wel, dus zijn naam past hem goed.


VEULEN
Ik heb Mistral (een Welsh pony van 1.20 stokmaat) bijna 24 jaar geleden gekocht, voor 200 gulden. Een half jaar was hij, ik was op slag verliefd op dat kleine kereltje. Hij was bedoeld als maatje van mijn Ilion en die taak heeft hij 22 jaar als de beste uitgevoerd. De grote & de kleine. Ze waren perfect op elkaar ingespeeld. Ilion en Mistral waren echte vrienden voor het leven.

Zwaar had mijn kleine Welsh het dan ook toen Ilion overleed. Boos op de hele wereld was hij, mijn vriendelijke makkelijke pony was twee weken intens droef en woest; ontroostbaar. Daarna werd hij langzaam weer zichzelf: lief en makkelijk.


BESTE VRIEND
Na de verhuizing naar een andere stal 7 maanden terug vond Mistral snel zijn draai, kreeg nieuwe paardenvrienden en mensenvriendinnetjes en oude paardenvriendinnetjes zag hij terug.

Mistral heeft een uitstraling die eigenlijk iedereen vertedert, iedereen vind hem lief en het is niet voor niets dat hij de lieveling is van velen, vooral van zijn bijrijdstertjes. Andersom geniet Mistral ook van de aandacht die hij krijgt. Ook zonder zijn beste vriend is hij weer gelukkig.


GRAS GRAS GRAS
De mooiste dag van het jaar in een paardenleven is wel de eerste dag van het weideseizoen. Dit jaar liet dat lang op zich wachten, door de langdurige regenval. Maar eindelijk was het zover. Met zijn nieuwe vriend ging Mistral de wei op. Eerst moest de blijheid er uit gerend en gebokt worden, daarna gingen de koppies naar beneden en genoten ze van het heerlijke gras. Intens tevreden.

Ik geniet elke jaar van deze dag, om de blijheid van de paarden. Maar ik blijf elke jaar ook even slikken dat Mistral het zonder zijn allerbeste vriend moet doen…….

——
Helaas bleek de zomer van 2021 de laatste zomer voor Mistral te zijn. Op 8 oktober is hij vertrokken naar Ilion, samen voor eeuwig gras eten.

Kijk hier voor de Blog over Ilion

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog