Logo ontwerpen. Logo's van XXP
LOGO ZELF ONTWERPEN

Een logo is een beeld dat een bedrijf of organisatie vertegenwoordigt, een bedrijf heeft dan ook een logo nodig om hun merkidentiteit te vergroten.
Sommige startende bedrijven zullen door hun beperkte marketingbudget kosten willen besparen. Logisch, maar om nu zelf een logootje te maken…. Logo’s ontwerpen is een vak, laat het daarom liever door een professional doen.

KLEUREN EN BESTANDEN

Laat je het maken van een logo over aan een grafisch ontwerper dan zal deze meerder concepten voorleggen met verschillende stijlen, kleuren en lettertypes. Een grafisch vormgever houdt rekening met kleurcombinaties, bestandsformaten, verhoudingen en niet onbelangrijk met de doelgroep.
Zo weet een vormgever dat kleuren een betekenis hebben en een grote rol spelen in het gevoel dat we ergens bij krijgen. Kleur is emotie.
Zo is blauw de lievelingskleur van veel mensen, wordt geassocieerd met rust en vrede. Het is een kleur die staat voor de geest, intelligentie en verstand. Blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid.
Rood is een warme kleur die aandacht trekt en geassocieerd wordt met het lichaam. De kleur van bloed is de kleur van leven, vitaliteit, energie, kracht en passie. Rood heeft letterlijk stopkracht, denk maar aan verkeersborden.
En groen is de kleur van verse producten, van vruchtbaarheid, voorjaar en nieuw leven. Het is een positieve kleur met associaties als balans, harmonie, evenwicht, vernieuwing, vertrouwen, veiligheid en voorspoed. Groen ook wel geassocieerd met genezing, gezondheid en balans.

Tenslotte krijg je van een grafisch vormgever diverse bestandsformaten aangeleverd, zoals vectorbestanden (.eps, .ai), digitale bestanden (.png, .jpg, .pdf, .psd) en drukbestanden (.jpeg, .pdf)

Bedenk dat een goed logo jaren mee gaat, dan moet dat toch in harmonie met de identiteit van het merk en goed doordacht zijn? Dat ga je toch niet zelf doen als een professional dat voor je kan realiseren terwijl jij doet waar JIJ heel goed in bent.

NIEUW LOGO NODIG?

DAN IS VISUALXXPRESSION DE BESTE PARTIJ OM MEE IN ZEE TE GAAN! Neem vrijblijvend contact op met VisualXXPression. Kijk hier voor enkele door VisualXXPression ontworpen logo’s

Lees in deze blog meer over Inspiratie.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog