Verbouwing. keuken
AFBREKEN

Vijf weken zonder keuken hebben we achter de rug. Het slopen beviel vooral mijn zoon goed. In de keuken bleken er 3 lagen tegels te zitten die er af moesten. Het parket was er redelijk snel uit en ook de tegels in de hal gaven geen noemenswaardige problemen. En zo zaten we op de bouwvloer in een lege kamer en lege keuken.


OPBOUWEN

Als eerste moesten de elektra en waterleidingen omgelegd worden en was een extra groep nodig. Daarna kwam de stukadoor de muren van de keuken doen. Daarmee werd het al meteen minder een bouwkeet.

Toen was de muur in de woonkamer aan de beurt, die werd heel donker grijs, Black Smoke. Waar ik een beetje bang voor was bleef uit en de kamer leek juist groter dan kleiner door de donkere muur. De muur in de keuken kreeg de zelfde kleur en ook de radiatoren gaf ik die kleur. Verder werd alles fris wit.

VLOER

Toen kwam de vloer, licht grijs, betonlook pvc tegels. Ik ben er weg van, elke dag weer. Ook omdat het in de gang, woonkamer en keuken doorloopt zonder drempels, wat het echt ruim maakt.


KEUKEN

En toen kwam dan de keuken. De hele woonkamer stond vol met dozen, kasten en apparatuur maar aan het eind van de dag stond de keuken er in volle pracht. En ik vind er alles prachtig aan. Maar vooral de stoere uitstraling vind ik geweldig. De twee kleuren beton grijs en dan de vloer er bij. Het is gewoon af, perfect.


BANK

En nu is dan ook de bank geleverd, daarmee is het beneden bijna klaar. Iedereen in huis is heel blij met het resultaat. Het is nog steeds een beetje in een ander huis thuiskomen, een beetje een vakantie gevoel.

En na de verbouwing beneden is de nu badkamer aan de beurt. Morgen gaat die op de schop. twee tot drie weken zonder douche zal afzien zijn maar ik heb een tuin douche.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog