Kerst
IT’S THE MOST WONDERFUL TIME OF THE YEAR

Kerst, bij ons begint kerst met het uitzoeken van een boom. Uiteraard pas na 6 december als Sint Nicolaas terug is naar Spanje. Dit jaar dus ook, maar met twee kittens durfde ik de boom niet meteen te voorzien van glazen ballen. Vooral ons kleine dametje is nogal pittig en ondernemend, dus we zagen de boom met ballen en al omgaan. De boom werd inderdaad meteen grondig onderzocht door Pepper en blijkbaar oninteressant bevonden. Ook toen ik er drie plastic ballen in deed keek madam er niet naar om. Dus de doos met kerstversiering van zolder gehaald en de boom van lichtjes voorzien. Daarna versiering in de vorm van bloemen en vogeltjes (gevaarlijk bij een kat maar ze had meteen door dat ze nep waren) en ijspegels. Voor de zekerheid de kerstballen achterwegen gelaten, maar wel mijn antieke piek op de boom geplaatst.
Pepper loopt om de boom heen of er onderdoor maar verder doet ze er niets mee. Picasso kijkt, zoals verwacht, al helemaal niet naar de boom om.


IT’S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE XMAS  

De boom staat en blijft staan, mooi. Nu op zoek naar cadeautjes, ook elk jaar een uitdaging. Om over de boodschappen maar niet te praten. Maar ook dat is gelukt. En dan is het kerstavond. Bubbels staan koud, hapjes zijn klaar en de berg met prachtig ingepakte cadeau’s liggen te wachten om van hun strikken ontdaan te worden en hun inhoud te onthullen. Zo vier ik al 19 jaar kerstavond met mijn zoon, onze traditie. Later kwam daar mijn man bij en voor de tweede keer schoof ook de vriendin van mijn zoon aan en om het nog gezelliger te maken ook zijn ‘oudste’ vriend.

Stiekem vind ik kerstavond het fijnst van kerst, lekker knus, met mijn eigen gezinnetje. Die heerlijke stilte voor de storm.

It’s beginning to look….. (Michael Bublé)

 

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog