Blog till you drop
FOCUS

Blog till you drop, maar hoe kom je tot een goed blog? Bloggen is simpel, een goede blogpost schrijven is minder eenvoudig.
De eerste zinnen zijn belangrijk, vertel je te veel wordt het langdradig en haken lezers af. Het doel van het intro is kort en bondig duidelijk maken waar de blogpost over gaat.

Zorg dat je de focus van de blog niet kwijtraakt, dus niet te uitgebreid en te veel jargon gebruiken want ook dan zou de lezer in verwarring kunnen raken en af haken. Doe je verhaal op een toegankelijke manier en gebruik daarbij woorden die een beginner zou kunnen gebruiken. Zo blijft het behapbaar voor lezers. Houd de focus op het focustrefwoord en wijk niet te veel af van het eigenlijke onderwerp van je artikel.
Wil je toch graag wat meer diepgang in jouw blogpost? Geef je lezers eerst waarvoor ze gekomen zijn en breng de bijkomende info verderop in je blogpost.

Een goeie blogpost schrijven betekent ook zoeken naar manieren om info snel en efficiënt bij de lezers te krijgen. Dat kan via een doorlopende tekst, een genummerde lijst, foto’s video, tekeningen, infographics,…

Wil je je bezoekers andere blogs laten lezen op je site? Verwijs ze (met een linkje) door naar aanverwante blogs over andere facetten van hetzelfde onderwerp.

En onthoudt: als bezoekers op je blog zijn gekomen ze niet de moeite nemen je artikel voor meer dan pakweg 40% te lezen. Dus Blog till you drop zodat meer bezoekers je blog vinden.
Lees op deze blogs meer over Het doel van bloggen en over abonnees

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog