Ride Out voor Thijs

OP ZOEK NAAR EEN NIEUW PAARD
Na het verlies van mijn paard Ilion drie jaar terug en het recente overlijden van mijn pony Mistral viel ik in een gat. Ik vind het leven zonder paard niet leuk, ik kan er wil daar niet aan wennen.

Dus op zoek naar een nieuw paard.


NUMMER 1 & 2
Het eerste paard was een drama. Nadat we door de file 2,5 uur uur onderweg waren geweest kwamen we bij het eerste paard. Eigenlijk vond ik het paard in het echt heel lelijk en zodra ik opstapte wist ik dat dit niet mijn paard ging worden.

Het tweede paard was een leuk braaf dier. Hij voelde heel betrouwbaar en goed. Een lief dier maar wat grof gebouwd. Toen ik een tweede keer kwam rijden ging ik twijfelen, hij was zwaar en niet voorwaards. Lastig, want het was wel een leuk dier. Hij bleef nog een poosje in mijn gedachten maar bij twijfel niet doen.


NUMMER 3 & 4
Nummer drie vond ik heel fijn, knap en leuk. Hij was me aan het uittesten maar bleef een goed gevoel geven. Helaas was hij verkocht.

De vierde was een merrie (niet mijn voorkeur) maar ook heel braaf. Voor het mooie toch te klein voor mij. Er was ook niet echt een klik Daarnaast vond ik het dubieus dat ze 2.000 euro duurder zou zijn als ik op mijn kosten röntgenfoto’s liet maken.


NUMMER 5 & 6
De vijfde was heel knap en leuk te rijden. Maar mocht absoluut niet klinisch en röntgenologisch gekeurd worden (iets wat noodzakelijk is om een paard te verzekeren), de verkoper wilde dat beslist niet hebben. Die heb ik dus laten staan Daar zit geen addertje onder het gras maar een dikke cobra.

Na 180 km rijden bleek paard nummer zes tegen te vallen, te klein en te smal. Paard was gespannen en wilde geen contact maken. Het zou een braaf paard zijn maar moest wel eerst aan de longe en je kon je benen niet aanleggen…. Paard was allesbehalve geschikt. Ik ben er niet eens opgestapt. 180 Kliometer weer terug.  Zonde van de tijd en de bezine. Gelukkig had ik goed gezelschap.


NUMMER 7
Voor mij moet een paard braaf, betrouwbaar en lief zijn, niet te klein en geen schimmel.
Voor iedereen die mij kent was het dan ook heel onverwachts dat ik onmiddelijk viel voor een Appaloosa, niet in de laatste plaats voor mijzelf.
Een lieve vriendin had her en der gevraagd of iemand een paard te koop wist en hoorde dat dit paard volledig in mijn plaatje zou passen. Daar ik dus geen schimmel wil ging ze er van uit dat ik hem niets zou vinden. Maar ik was op slag ‘verliefd’.
En hé, een Appaloosa is geen schimmel …
En toen we kennis gingen maken bleek hij nog leuker dan op foto. Hij gaf me een zeer veilig gevoel. Werd ik van zijn spikkels al vrolijk van zijn karakter werd ik nog blijer. Hij is 7 jaar en 1,75 mtr hoog, bloedknap, lief en super braaf.

Vandaag, 6 januari 2022, werd mr. da Vinci de Peru goed gekeurd en mag ik mij de trotse eigenaar van dit leuke, lieve, knappe geweldige paard noemen. Een mooier begin van het nieuwe jaar kan ik me niet wensen.
En weer blijkt dat 7 mijn lievelingsgetal is.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog