duidelijkheid op je website

DUIDELIJKHEID
Er zijn veel elementen die een website tot een succes maken, zoals Content, SEO, hosting, techniek etc. Een website wordt niet zómaar in elkaar gezet. Je wilt dat je website goed functioneert en dat bezoekers je site vinden. Maar minstens zo belangrijk is dat bezoekers niet meteen afhaken.
Voor mij is de grootste afhaker als ik niet meteen zie wat ik zoek. Daarom is duidelijkheid voor mij het belangrijkste van de layout.


LAY-OUT
Een goed vormgegeven lay-out is van groot belang voor een website. De informatie die een bezoeker wil vergaren moet goed vindbaar zijn. Je bezoeker moet als het ware vanzelfsprekend door de content worden geleid, er moet duidelijkheid zijn. Een slecht vormgegeven lay-out frustreert je bezoekers, en ze zullen vervolgens snel je site verlaten omdat ze niet of niet snel genoeg kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Ik spreek uit ervaring, vind ik niet heel snel de informatie die ik zoek haak ik af en zoek verder op een andere site: die van de concurrent. En juist dat wil je natuurlijk voorkomen met je website.


MOOI OF DUIDELIJK
Het gaat bij vormgeving niet alleen zo zeer om het mooi maken van een site een website is een communicatiemiddel. Het gaat erom de content zodanig goed vorm te geven dat je bezoekers op je pagina’s blijven hangen en jouw boodschap echt gaan lezen. Elke pagina heeft een goed vormgegeven lay-out nodig, die duidelijkheid geeft.

Maar toch, als designer zeg ik dat ook de uiterlijk/uitstraling van belang is, de websites die ik maak moeten ook mooi zijn, prettig om naar te kijken.
Want lappen tekst zonder koppen of te volle, rommelige pagina’s zonder overzicht moet je niet willen. Dan zullen je bezoekers je site snel verlaten.


OF MOOI ÉN DUIDELIJK
Voor een goed opgemaakte website is vormgeving dus van belang.
• Duidelijkheid waar de informatie staat, de bezoeker wordt naar die informatie toe geleid.
• Uiterlijk aantrekkelijk zo dat je bezoeker hongerig wordt naar meer informatie, een beleving wil vinden in jouw website.
Bij de ene website is dat van groter belang dan bij een andere site. Wil je bijvoorbeeld een mooie reis boeken dan zullen foto’s weergeven wat je kan verwachten en is het uiterlijk van de site zeer belangrijk. Maar wil je informatie hebben over gezondheid ben je meer op zoek naar feiten en kennis dan naar mooie foto’s.


EN EN
De lay-out van een website moet dus vooral duidelijk zijn, maar vaak helpt een fraai uiterlijk zeker mee om bezoekers op je site te houden..
Als de content inhoudelijk dan ook nog lekker leesbaar is en relevant is voor je bezoekers, leidt dat tot betrokkenheid van je bezoekers en uiteindelijk tot een aankoop, het leggen van contact, aanmelden voor een cursus etc.

Als je nu denkt ik wil ook een goede website of ik wil mijn website beter, neem dan contact op met VisualXXPression 06-18339450 of info@visualxxpression.nl.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog