creativiteit
CREATIVITEIT

Creativiteit is als een spier en spieren moet je trainen. Je onderbewuste bewust trainen, door  bijvoorbeeld elke interessante zin, alinea, kleur, vorm, emotie, feit en idee dat jou raakt op te schrijven.
Zo heb ik op mijn computer een Inspiratie-map  daarin staan kleuren, vormen, delen uit logo’s, foto’s, lettertypes etc die me opvielen en me raakten.

Het gebeurt regelmatig dat ik bij een nieuwe klus begin met het bekijken van mijn Inspiratie-map. En zo kom ik op een kleur, vorm of lettertype die precies past bij wat ik zoek voor mijn klant.
Dat wordt dan mijn uitgangspunt, ik voeg een verassend element toe | verander een of meerdere elementen | vergroot of verklein een element drastisch en geef zo vorm aan mijn ontwerp. Dat is creativiteit.


UITWERKING

Experimenteren met variaties, maak de uitwerking origineel. Ik werk graag buiten mijn comfortzone, soms door even de controle te verliezen en terug te vinden in het resultaat, wat al in mijn onderbewuste was ontstaan. We limiteren onszelf, maar door buiten mijn eigen kader te denken, je creativiteit los te laten, kom ik waar ik wil zijn: het ontwerp.

VERHAAL

Of het nu een logo is, een advertentie of een website, het is allemaal ontworpen. Ik ontwerp vormen die moeten communiceren, een uiting geven aan het product van de klant. Ontwerpen moeten de boodschap uitdragen die mijn klanten willen vertellen. Elk ontwerp vertelt een eigen verhaal. Dat maakt het elke keer een uitdaging om aan een nieuwe klus te beginnen.


DESIGN

Ik wil elke keer een ontwerp afleveren waar de klant blij mee is. Zowel met mijn graphic designs als de sieraden die ik maak onder het label XXP-Sieraad wil ik iets moois, iets goeds afleveren. Dat geeft mij voldoening. En de klant succes!

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog