XXP BLOG

Herinnering in epoxy

sleutelhanger van paardenhaar en epoxy bedel

Door herinneringen te vangen in epoxy zet ik verlies om in winst. Na het overlijden van mijn paard was ik bezig om herinneringen te verzamelen en tastbaar te maken. Armbanden maakte ik al maar daar is iets nieuws bij gekomen: epoxy hangers. Door de helderheid komen de kleuren van haar en zelfs as (van overleden huisdier of paard) prachtig tot hun recht.

Al snel kwam de vraag om voor anderen hangers te maken. De hangers zijn mooi aan een ketting of als sleutelhanger maar ook een kleine bedel aan een armband van gevlochten paardenhaar is een prachtig detail.

De manier waarop de haren in de vloeistof ‘vallen’ probeer ik als vormgever, natuurlijk wel wat te beïnvloeden maar laat het ook een beetje gebeuren omdat er mooie vormen door ontstaan.
Ik barst van de ideeën die ik wil vormgeven met epoxy, ontwerpen en scheppen van mooie dingen is nu eenmaal mijn passie

Op de site XXP-Design zijn voorbeelden te zien van paardenhaar sieraden.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

PHP

WordPress en PHP duo

PHP is een scripttaal, bedoeld om op webservers dynamische webpagina’s te creëren. Dat wordt onder andere gebruikt in veel Content management systems (CMS) zoals WordPress. Meer dan 80% van de websites zijn hier op gebaseerd.

Wanneer de ontwikkelaars van PHP stoppen met het uitbrengen van updates voor een versie betekent dat dat de beveiliging van een website veroudert. En criminelen hem makkelijker kunnen hacken. Een hack is niet alleen onwenselijk voor een website, maar ook voor bezoekers van de website.

Een aantal van de VisualXXPression gemaakte sites draaide op PHP 7.0. En het webhosting platform waar de sites worden gehost gaf aan geen verouderde software te blijven ondersteunen. Na een backup zijn die sites omgezet naar 7.2, de aanbevolen versie. Meteen ook de sites die op 7.1 draaide omgezet.

Natuurlijk draaien de sites die VisualXXPression maakt altijd op de laatste WordPress versie en updaten we alle plugins en thema’s opdat de sites optimaal beveiligd zijn.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Winter

Winter omarmen. Een witte bal en besneeuwd blad

Ik heb altijd een beetje moeite om de winter te omarmen. Dat komt omdat ik de zomer gewoon nooit los wil laten. Elk jaar weer denk ik we krijgen nog een stukje zomer en dan dat besef dat het echt voorbij is. Dat duurt de hele herfst. En dan is ‘ie daar, de winter.

En als ik me er dan aan over geef, de kerstboom in huis haal, ga ik ook los. Met mijn brocante inrichting is wit toch wel de hoofdkleur. Zo ook in de kerstboom. Heerlijk om elk jaar weer de boom vorm te geven. Mat wit, doorzichtig wit, of helder glas zijn de kerstballen in mijn boom, net sneeuw. En boven in de antieke piek.

Van een afstandje kijk ik steeds opnieuw of de vorm klopt, de balans tussen de versiering goed is. Het is net als een logo of advertentie ontwerpen: al het materiaal tot een mooi geheel vormen. Iets meer naar links, die iets omhoog en dat toch ergens anders. Tot ik tevreden ben, mijn kerstboom staat, laat de winter maar beginnen.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Kerstkaart

I.M.

Het mooie oog van mijn lieve lieve Ilion

Ilion, mijn mooie lief en mijn beste vriend gaat na 24 jaar samen zijn op de leeftijd van 28 jaar, 5 maanden en 7 dagen, als ster verder. Een mooie heldere ster met een warme rode gloed. De mooiste ster van allen. Vanaf nu zullen mijn ogen jou elke dag zoeken Ilion. De wereld is voortaan anders van kleur. I.M.

Nooit ben ik een mooiere kleur tegen gekomen als die van Ilion. Zo veel tinten rood | oranje | bruin door elkaar, zo veel warmte vormden samen een gouden gloed.

Jij maakte al het grauwe helder, gaf mijn leven kleur, maakte mijn leven zo veel mooier en blijer, jij gaf het leven vorm. .

Mijn ogen zullen jou voor altijd missen maar mijn hart voelt jou nog elke dag, voor altijd. I.M.

Jij wist mijn wereld heel veel mooier te maken.

 Reageren

Meer van Ilion

Gümüslük

Zon weerspiegeld in de de zee bij Gümüslük, Bodrum

Het is al weer jaren geleden dat ik per toeval een paar dagen in Gümüslük, Bodrum terecht kwam. Ik werd meteen verliefd op de ontspannen, niet-toeristische eenvoud. Een ongedwongen stukje paradijs. Puur en gastvrij was de accommodatie waar ik verbleef.

Sindsdien ben ik elk jaar wel te vinden in Bodrum en natuurlijk ga ik dan altijd even naar Gümüslük. Dit jaar zat ik in Turgutreis, vlak naast Gümüslük. Heerlijk nog een weekje genieten van de najaarszon. De zon wisselde af met regen en bewolking, maar hé het was eind september/begin oktober.

Vanaf de steiger was het uitzicht op zee werkelijk prachtig. De zon strooide zilver op de zee en maakte de mooiste tinten blauw in de lucht. Mooie kleuren om voor een logo te gebruiken, fris en sprankelend. Ik sla het beeld op en ooit gebruik ik het in een ontwerp/design.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

BBQ

Mooir bord op een houten uitntafel, bbq

Het fijne van de zomer is natuurlijk het weer; de zon en de warmte maken de mens net even iets vrolijker. Mij geeft ‘buiten eten’ een echt zomer-gevoel, vooral de bbq is favoriet. Ik ben van het tafeldekken; fijne tafelkleden of lopers, mooi serviesgoed en klinkende glazen. Ook in de tuin.

Bij het tafeldekken let ik op kleuren en vormen die mooi staan bij elkaar en bij het eten dat op de borden komt te liggen. Design op tafel. Eten doe je namelijk ook met je ogen.
Ook het eten zelf moet er mooi uit zien, je moet het tenslotte wel willen opeten. Het is net vormgeven. Spelen met kleuren en vormen doe ik dus niet alleen in mijn werk maar gewoon de hele dag door.

De zomer is inmiddels voorbij, hoewel de herfst nog zonnig is is het niet warm genoeg meer om buiten te eten. De bbq staat weer in de schuur en ik kijk al weer uit naar de volgende zomer. Maar in de winter is het ook fijn tafeldekken. Andere kleuren servies, lopers en servetten, ander design. De winter vraagt om andere vormen en warme kleuren, bij winterse gerechten. Ik ga de winter vormgeven op tafel, maar eerst nog even ‘na-zomeren’.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Paardenhaar

Vlecht van paardenhaar, met hartje

Met twee paarden heb ik vaak ervaren hoe stevig en sterk paardenhaar is, vooral de staartharen. Prachtig materiaal dus om iets moois mee vorm te geven. Een armband te vlechten (met drie, vier of meer strengen of juist een ronde vlecht) of een hanger te ontwerpen. Ik vind het leuk om zo mijn liefde voor paarden en het creëren van iets moois te combineren.
Iets van je paard in een hanger of armband bij je te dragen geeft een sieraad een personal touch. Ik heb ook al heel wat mensen blij kunnen maken met een sieraad van paardenhaar. Mooie dingen ontwikkelen, scheppen, ontwerpen, bedenken, ik blijf het heerlijk vinden!

Op de site XXP-Design zijn voorbeelden te zien van paardenhaar sieraden.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Brocante, oude liefde

Oude liefe: blauwe brocante spullen op een brocante tafel.

Oude liefde roest niet, hoewel ik best van een beetje van roest houd. Of van afbladderende verf. Sterker nog, ik ben dól op doorleefde spullen en meubels. Meubels en accessoires met een verhaal. Brocante meubels met het design van toen en een sobere uitstraling, mooi door hun eenvoud.
Net als met mijn ontwerpen, wil ik graag dat mijn inrichting klopt, vorm en stijl moeten op elkaar aansluiten. Ik heb niet voor niets een opleiding etaleren gedaan, stylen vind ik heerlijk.

Waar ik met mijn werk kies voor design en vormgeving van nu, moet mijn interier oud en gebruikt zijn, doorleefd. Waar in een grafisch ontwerp het product de kleur ‘bepaalt’, is het in huis de kleur wit dat de boventoon voert, hier en daar een kleur accent maar altijd subtiel.

Als kind al hield ik van brocante spullen en dat is niet veranderd. Daarom ook dat ik een oude liefde oppak en weer brocante ga inkopen en verkopen. Brocante Exclusive zoekt voor u meubels met geschiedenis die écht een verhaal vertellen.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.


Reageren

Citytrips

Citytrips: oude gebouwen in Antwerpen

Citytrips, een (lang) weekend naar een stad. Ik ben er dol op. Elke stad heeft haar eigen sfeer, eigen kleuren en eigen uitstraling. Het liefst loop ik door een stad met oude gebouwen omdat ik houd van de architectuur ‘van toen’. De vormgeving, de uitstraling en de creativiteit van oude panden vind ik vaak fascinerend.

Afgelopen weekend was ik in Antwerpen, in het luxe Hyllit Hotel dat is gevestigd aan de meest prestigieuze winkelstraat De Keyserleimidden in de ‘diamant wijk’. Op het dak is een restaurant ingericht, waar prachtige gerechten worden geserveerd.
Antwerpen was een fantastische ervaring vol cultuur, architectuur, gastronomie en shopping. En weer volop inspiratie opgedaan.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Designer bags

Mooie verzameling  designer bags

“Ik heb niet te veel tassen, ik heb te weinig kastruimte” is iets wat veel vrouwen zullen herkennen. Een Walk In Closet met genoeg ruimte voor je kleding, schoenen en designer bags: de ultieme droom.

Ik ben dól op mooie tassen én op bijbehorende ‘small leather goods’. En het liefst bij elke tas een bijpassende wallet. Het gaat mij bij een goede tas om de vormgeving/design, de uitstraling en het materiaal. Maar vooral om het gevoel dat een tas je kan geven. Goede designer bags complementeren je outfit.
Grote tote bags vind ik fijn maar soms draag ik ook een kleiner tasje of een clutch. De kleuren zwart, cognac of poeder roze zijn veruit populair en toch doet een tas in een uitgesproken kleur het ook heel goed. Maar ook hier weer draait voor mij alles om vormgeving, kleur en uitstraling: een goed geheel.

Hoewel ik heel zuinig ben op mijn tassen houd ik van een tas die ‘leeft’, waardoor ik van een pre loved exemplaar ook heel blij word. Maar ik heb dan ook een echte tassentic . Voor mooie pre loved tassen klik hier.

Heel stiekem zou ik best eens zo een waanzinnige designer bag willen ontwerpen…

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Persoonsgegevens die worden ingevoerd bij de reacties op de blogs worden zorgvuldig door VisualXXPression gebruikt en opgeslagen.
Zie onze
privacyverklaring.