XXP BLOG

Bloggen

Bloggen in tekstbeeld

Het nut van een blog kan het informeren van de lezers zijn, of hoger in de ranking komen bij Google (zoekmachines zijn gek op verse inhoud in websites), goed voor je SEO. Maar ook het aanzetten tot actie, ‘call to action’: zoals contact opnemen, iets kopen of inschrijven. Het kan zo onderdeel van de marketingmix worden. Meer klanten en meer omzet.

Bezoekers kunnen ook via een blog op je website komen – bijvoorbeeld door een link op social media, zoals Facebook. En een blog geeft bezoekers van je website een reden om terug te komen. Hierdoor worden bezoekers meer betrokken bij jou, je website of jouw onderneming. Een blog is een mooi platform om te laten zien wie je bent. Een goed geschreven blog straalt professionaliteit en betrokkenheid uit door in te spelen op actualiteit binnen jouw interesse en vakgebied.

Een blog is blijvend, en blijft dus opduiken bij zoek opdrachten. Bloggen is dus een uitstekend middel om je te profileren en om gevonden te worden.

Bovendien, bloggen is ook goed voor jezelf. Door te bloggen dwing je jezelf om over je vakgebied na te denken. Het scherpt je geest en je komt daardoor sneller op nieuwe ideeën en inzichten.

Een blog is dynamisch, een website passief. Een website zal niet vaak veranderen en is een digitaal visitekaartje waar niet veel verandert. Een blog voegt continue nieuwe informatie toe. Met een blog kan je inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends en creëer je met een blog interactie omdat mensen een reactie achter kunnen laten.

Het is dus verstandig om te bloggen. Sterker: het is misschien zelfs noodzakelijk.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Website up-to-date

veilige website Golven die opspatten

Ook een website is eens in de zoveel tijd aan vervanging toe. Maar wanneer is dat?

1. Website is verouderd
Is uw site al lange tijd niet veranderd dan is de site waarschijnlijk gedateerd en werkt niet meer naar behoren. Websitebezoekers zullen daarom weg klikken. Een aantrekkelijke website die naar behoren werkt zorgt dat een bezoeker langer op uw site blijft en eventueel tot actie komt of contact op neemt.

2. Eigen content niet zelf kunnen beheren.
Door regelmatig de content te veranderen en aan te vullen blijft uw website voor de bezoeker interessant en zal Google de site meer waarderen en dat zorgt ervoor dat de website beter vindbaar is. VisualXXPression kan dit voor u doen maar als u bijvoorbeeld een blog bijhoudt kan het wenselijk zijn dit zelf te beheren. WordPress is daar voor uitermate geschikt, daarom ook maakt VisualXXPression sites in WP.

3. Website is niet responsive
Meer dan de helft van het internetverkeer gaat via de mobiele telefoon of tablet, daarom is een responsive site een must. Een responsive site betekent dat de website op een mobiele telefoon bekeken kan worden. Is uw site niet responsive dan is hij echt aan vervanging toe.

4. Geen SSL certificaat en HTTPS
Het is voor bezoekers steeds belangrijker om te weten of ze zich op een veilige site bevinden. Een beveiligde website is te herkennen aan het groene slotje.
Chrome, de webbrowser van Google, gaat websites zonder veilige HTTPS-verbinding vanaf juli 2019 actief markeren als onveilig.

Dus is uw site aan vervanging toe? Dan kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!
Lees in deze blog waarom goed onderhoud aan een website van belang is.
Lees in deze blog meer over het belang van een SSL certificaat en HTTPS.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

website onderhouden

veilige website Golven die opspatten

Uw website is onmisbaar voor uw bedrijf, u moet er niet aan denken dat hij niet goed werkt. Maar alle software is kwetsbaar, ook WordPress. Niet alleen voor hackers, maar ook omdat (updates van) thema’s, plugins en WP core elkaar wel eens in de weg kunnen zitten. Wanneer uw site niet wordt bijgewerkt en/of geüpdate zal deze snel verouderen. Verouderde websites werken niet optimaal. Niet onderhouden en updaten is daarom ook geen optie.

Door uw website te voorzien van de nieuwste updates is de site veilig en up-to-date. Tevens zorgt het voor een optimale prestatie van uw site. Door geen onderhoud uit te voeren komen hackers gemakkelijk in uw site, dat is niet wat u wilt.

Houd hackers buiten de deur. VisualXXPression kan u die zorg uit handen nemen met een passend onderhoudspakket waardoor uw website up-to-date blijft!
Lees op deze blog meer over PHP en waarom ook dit up-to-date moet zijn.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Herinnering in epoxy

sleutelhanger van paardenhaar en epoxy bedel

Door herinneringen te vangen in epoxy zet ik verlies om in winst. Na het overlijden van mijn paard was ik bezig om herinneringen te verzamelen en tastbaar te maken. Armbanden maakte ik al maar daar is iets nieuws bij gekomen: epoxy hangers. Door de helderheid komen de kleuren van haar en zelfs as (van overleden huisdier of paard) prachtig tot hun recht.

Al snel kwam de vraag om voor anderen hangers te maken. De hangers zijn mooi aan een ketting of als sleutelhanger maar ook een kleine bedel aan een armband van gevlochten paardenhaar is een prachtig detail.

De manier waarop de haren in de vloeistof ‘vallen’ probeer ik als vormgever, natuurlijk wel wat te beïnvloeden maar laat het ook een beetje gebeuren omdat er mooie vormen door ontstaan.
Ik barst van de ideeën die ik wil vormgeven met epoxy, ontwerpen en scheppen van mooie dingen is nu eenmaal mijn passie

Op de site XXP-Design zijn voorbeelden te zien van paardenhaar sieraden.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

PHP

WordPress en PHP duo

PHP is een scripttaal, bedoeld om op webservers dynamische webpagina’s te creëren. Dat wordt onder andere gebruikt in veel Content management systems (CMS) zoals WordPress. Meer dan 80% van de websites zijn hier op gebaseerd.

Wanneer de ontwikkelaars van PHP stoppen met het uitbrengen van updates voor een versie betekent dat dat de beveiliging van een website veroudert. En criminelen hem makkelijker kunnen hacken. Een hack is niet alleen onwenselijk voor een website, maar ook voor bezoekers van de website.

Een aantal van de VisualXXPression gemaakte sites draaide op PHP 7.0. En het webhosting platform waar de sites worden gehost gaf aan geen verouderde software te blijven ondersteunen. Na een backup zijn die sites omgezet naar 7.2, de aanbevolen versie. Meteen ook de sites die op 7.1 draaide omgezet.

Natuurlijk draaien de sites die VisualXXPression maakt altijd op de laatste WordPress versie en updaten we alle plugins en thema’s opdat de sites optimaal beveiligd zijn.
Lees in deze blog waarom goed onderhoud aan een website van belang is.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Winter

Winter omarmen. Een witte bal en besneeuwd blad

Ik heb altijd een beetje moeite om de winter te omarmen. Dat komt omdat ik de zomer gewoon nooit los wil laten. Elk jaar weer denk ik we krijgen nog een stukje zomer en dan dat besef dat het echt voorbij is. Dat duurt de hele herfst. En dan is ‘ie daar, de winter.

En als ik me er dan aan over geef, de kerstboom in huis haal, ga ik ook los. Met mijn brocante inrichting is wit toch wel de hoofdkleur. Zo ook in de kerstboom. Heerlijk om elk jaar weer de boom vorm te geven. Mat wit, doorzichtig wit, of helder glas zijn de kerstballen in mijn boom, net sneeuw. En boven in de antieke piek.

Van een afstandje kijk ik steeds opnieuw of de vorm klopt, de balans tussen de versiering goed is. Het is net als een logo of advertentie ontwerpen: al het materiaal tot een mooi geheel vormen. Iets meer naar links, die iets omhoog en dat toch ergens anders. Tot ik tevreden ben, mijn kerstboom staat, laat de winter maar beginnen.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Kerstkaart

I.M.

Het mooie oog van mijn lieve lieve Ilion

Ilion, mijn mooie lief en mijn beste vriend gaat na 24 jaar samen zijn op de leeftijd van 28 jaar, 5 maanden en 7 dagen, als ster verder. Een mooie heldere ster met een warme rode gloed. De mooiste ster van allen. Vanaf nu zullen mijn ogen jou elke dag zoeken Ilion. De wereld is voortaan anders van kleur. I.M.

Nooit ben ik een mooiere kleur tegen gekomen als die van Ilion. Zo veel tinten rood | oranje | bruin door elkaar, zo veel warmte vormden samen een gouden gloed.

Jij maakte al het grauwe helder, gaf mijn leven kleur, maakte mijn leven zo veel mooier en blijer, jij gaf het leven vorm. .

Mijn ogen zullen jou voor altijd missen maar mijn hart voelt jou nog elke dag, voor altijd. I.M.

Jij wist mijn wereld heel veel mooier te maken.

 Reageren

Meer van Ilion

Gümüslük

Zon weerspiegeld in de de zee bij Gümüslük, Bodrum
Het is al weer jaren geleden dat ik per toeval een paar dagen in Gümüslük, Bodrum terecht kwam. Ik werd meteen verliefd op de ontspannen, niet-toeristische eenvoud. Een ongedwongen stukje paradijs. Puur en gastvrij was de accommodatie waar ik verbleef.

Sindsdien ben ik elk jaar wel te vinden in Bodrum en natuurlijk ga ik dan altijd even naar Gümüslük. Dit jaar zat ik in Turgutreis, vlak naast Gümüslük. Heerlijk nog een weekje genieten van de najaarszon. De zon wisselde af met regen en bewolking, maar hé het was eind september/begin oktober.

Vanaf de steiger was het uitzicht op zee werkelijk prachtig. De zon strooide zilver op de zee en maakte de mooiste tinten blauw in de lucht. Mooie kleuren om voor een logo te gebruiken, fris en sprankelend. Ik sla het beeld op en ooit gebruik ik het in een ontwerp/design.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

BBQ

Mooir bord op een houten uitntafel, bbq

Het fijne van de zomer is natuurlijk het weer; de zon en de warmte maken de mens net even iets vrolijker. Mij geeft ‘buiten eten’ een echt zomer-gevoel, vooral de bbq is favoriet. Ik ben van het tafeldekken; fijne tafelkleden of lopers, mooi serviesgoed en klinkende glazen. Ook in de tuin.

Bij het tafeldekken let ik op kleuren en vormen die mooi staan bij elkaar en bij het eten dat op de borden komt te liggen. Design op tafel. Eten doe je namelijk ook met je ogen.
Ook het eten zelf moet er mooi uit zien, je moet het tenslotte wel willen opeten. Het is net vormgeven. Spelen met kleuren en vormen doe ik dus niet alleen in mijn werk maar gewoon de hele dag door.

De zomer is inmiddels voorbij, hoewel de herfst nog zonnig is is het niet warm genoeg meer om buiten te eten. De bbq staat weer in de schuur en ik kijk al weer uit naar de volgende zomer. Maar in de winter is het ook fijn tafeldekken. Andere kleuren servies, lopers en servetten, ander design. De winter vraagt om andere vormen en warme kleuren, bij winterse gerechten. Ik ga de winter vormgeven op tafel, maar eerst nog even ‘na-zomeren’.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Paardenhaar

Vlecht van paardenhaar, met hartje

Met twee paarden heb ik vaak ervaren hoe stevig en sterk paardenhaar is, vooral de staartharen. Prachtig materiaal dus om iets moois mee vorm te geven. Een armband te vlechten (met drie, vier of meer strengen of juist een ronde vlecht) of een hanger te ontwerpen. Ik vind het leuk om zo mijn liefde voor paarden en het creëren van iets moois te combineren.
Iets van je paard in een hanger of armband bij je te dragen geeft een sieraad een personal touch. Ik heb ook al heel wat mensen blij kunnen maken met een sieraad van paardenhaar. Mooie dingen ontwikkelen, scheppen, ontwerpen, bedenken, ik blijf het heerlijk vinden!

Op de site XXP-Design zijn voorbeelden te zien van paardenhaar sieraden.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Persoonsgegevens die worden ingevoerd bij de reacties op de blogs worden zorgvuldig door VisualXXPression gebruikt en opgeslagen.
Zie onze
privacyverklaring.