XXP BLOG

I.M.

Het mooie oog van mijn lieve lieve Ilion

Ilion, mijn mooie lief en mijn beste vriend gaat na 24 jaar samen zijn op de leeftijd van 28 jaar, 5 maanden en 7 dagen, als ster verder. Een mooie heldere ster met een warme rode gloed. De mooiste ster van allen. Vanaf nu zullen mijn ogen jou elke dag zoeken Ilion. De wereld is voortaan anders van kleur. I.M.

Nooit ben ik een mooiere kleur tegen gekomen als die van Ilion. Zo veel tinten rood | oranje | bruin door elkaar, zo veel warmte vormden samen een gouden gloed.

Jij maakte al het grauwe helder, gaf mijn leven kleur, maakte mijn leven zo veel mooier en blijer, jij gaf het leven vorm. .

Mijn ogen zullen jou voor altijd missen maar mijn hart voelt jou nog elke dag, voor altijd. I.M.

Jij wist mijn wereld heel veel mooier te maken.

 Meer van Ilion                 Reageren

Gümüslük

Zon weerspiegeld in de de zee bij Gümüslük, Bodrum

Het is al weer jaren geleden dat ik per toeval een paar dagen in Gümüslük, Bodrum terecht kwam. Ik werd meteen verliefd op de ontspannen, niet-toeristische eenvoud. Een ongedwongen stukje paradijs. Puur en gastvrij was de accommodatie waar ik verbleef.

Sindsdien ben ik elk jaar wel te vinden in Bodrum en natuurlijk ga ik dan altijd even naar Gümüslük. Dit jaar zat ik in Turgutreis, vlak naast Gümüslük. Heerlijk nog een weekje genieten van de najaarszon. De zon wisselde af met regen en bewolking, maar hé het was eind september/begin oktober.

Vanaf de steiger was het uitzicht op zee werkelijk prachtig. De zon strooide zilver op de zee en maakte de mooiste tinten blauw in de lucht. Mooie kleuren om voor een logo te gebruiken, fris en sprankelend. Ik sla het beeld op en ooit gebruik ik het in een ontwerp/design.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

BBQ

Mooir bord op een houten uitntafel, bbq

Het fijne van de zomer is natuurlijk het weer; de zon en de warmte maken de mens net even iets vrolijker. Mij geeft ‘buiten eten’ een echt zomer-gevoel, vooral de bbq is favoriet. Ik ben van het tafeldekken; fijne tafelkleden of lopers, mooi serviesgoed en klinkende glazen. Ook in de tuin.

Bij het tafeldekken let ik op kleuren en vormen die mooi staan bij elkaar en bij het eten dat op de borden komt te liggen. Design op tafel. Eten doe je namelijk ook met je ogen.
Ook het eten zelf moet er mooi uit zien, je moet het tenslotte wel willen opeten. Het is net vormgeven. Spelen met kleuren en vormen doe ik dus niet alleen in mijn werk maar gewoon de hele dag door.

De zomer is inmiddels voorbij, hoewel de herfst nog zonnig is is het niet warm genoeg meer om buiten te eten. De bbq staat weer in de schuur en ik kijk al weer uit naar de volgende zomer. Maar in de winter is het ook fijn tafeldekken. Andere kleuren servies, lopers en servetten, ander design. De winter vraagt om andere vormen en warme kleuren, bij winterse gerechten. Ik ga de winter vormgeven op tafel, maar eerst nog even ‘na-zomeren’.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Paardenhaar

Vlecht van paardenhaar, met hartje

Met twee paarden heb ik vaak ervaren hoe stevig en sterk paardenhaar is, vooral de staartharen. Prachtig materiaal dus om iets moois mee vorm te geven. Een armband te vlechten (met drie, vier of meer strengen of juist een ronde vlecht) of een hanger te ontwerpen. Ik vind het leuk om zo mijn liefde voor paarden en het creëren van iets moois te combineren.
Iets van je paard in een hanger of armband bij je te dragen geeft een sieraad een personal touch. Ik heb ook al heel wat mensen blij kunnen maken met een sieraad van paardenhaar. Mooie dingen ontwikkelen, scheppen, ontwerpen, bedenken, ik blijf het heerlijk vinden!

Op de site XXP-Design zijn voorbeelden te zien van paardenhaar sieraden.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Brocante, oude liefde

Oude liefe: blauwe brocante spullen op een brocante tafel.

Oude liefde roest niet, hoewel ik best van een beetje van roest houd. Of van afbladderende verf. Sterker nog, ik ben dól op doorleefde spullen en meubels. Meubels en accessoires met een verhaal. Brocante meubels met het design van toen en een sobere uitstraling, mooi door hun eenvoud.
Net als met mijn ontwerpen, wil ik graag dat mijn inrichting klopt, vorm en stijl moeten op elkaar aansluiten. Ik heb niet voor niets een opleiding etaleren gedaan, stylen vind ik heerlijk.

Waar ik met mijn werk kies voor design en vormgeving van nu, moet mijn interier oud en gebruikt zijn, doorleefd. Waar in een grafisch ontwerp het product de kleur ‘bepaalt’, is het in huis de kleur wit dat de boventoon voert, hier en daar een kleur accent maar altijd subtiel.

Als kind al hield ik van brocante spullen en dat is niet veranderd. Daarom ook dat ik een oude liefde oppak en weer brocante ga inkopen en verkopen. Brocante Exclusive zoekt voor u meubels met geschiedenis die écht een verhaal vertellen.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.


Reageren

Citytrips

Citytrips: oude gebouwen in Antwerpen

Citytrips, een (lang) weekend naar een stad. Ik ben er dol op. Elke stad heeft haar eigen sfeer, eigen kleuren en eigen uitstraling. Het liefst loop ik door een stad met oude gebouwen omdat ik houd van de architectuur ‘van toen’. De vormgeving, de uitstraling en de creativiteit van oude panden vind ik vaak fascinerend.

Afgelopen weekend was ik in Antwerpen, in het luxe Hyllit Hotel dat is gevestigd aan de meest prestigieuze winkelstraat De Keyserleimidden in de ‘diamant wijk’. Op het dak is een restaurant ingericht, waar prachtige gerechten worden geserveerd.
Antwerpen was een fantastische ervaring vol cultuur, architectuur, gastronomie en shopping. En weer volop inspiratie opgedaan.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Designer bags

Mooie verzameling  designer bags

“Ik heb niet te veel tassen, ik heb te weinig kastruimte” is iets wat veel vrouwen zullen herkennen. Een Walk In Closet met genoeg ruimte voor je kleding, schoenen en designer bags: de ultieme droom.

Ik ben dól op mooie tassen én op bijbehorende ‘small leather goods’. En het liefst bij elke tas een bijpassende wallet. Het gaat mij bij een goede tas om de vormgeving/design, de uitstraling en het materiaal. Maar vooral om het gevoel dat een tas je kan geven. Goede designer bags complementeren je outfit.
Grote tote bags vind ik fijn maar soms draag ik ook een kleiner tasje of een clutch. De kleuren zwart, cognac of poeder roze zijn veruit populair en toch doet een tas in een uitgesproken kleur het ook heel goed. Maar ook hier weer draait voor mij alles om vormgeving, kleur en uitstraling: een goed geheel.

Hoewel ik heel zuinig ben op mijn tassen houd ik van een tas die ‘leeft’, waardoor ik van een pre loved exemplaar ook heel blij word. Maar ik heb dan ook een echte tassentic . Voor mooie pre loved tassen klik hier.

Heel stiekem zou ik best eens zo een waanzinnige designer bag willen ontwerpen…

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Doe Maar

Spijker jasje vol Doe Maar buttons

Ik kijk naar ‘Dit Is Alles’, een special over Doe Maar. Als een van de eerste fans (nog van voor Henny Vrienten) bekijk ik deze special natuurlijk met veel plezier.
De kleuren roze en groen voerde de boventoon bij Doe Maar. Het was dan ook niet echt toevallig dat mijn tiener slaapkamet he-le-maal roze was. Roze is nog steeds mijn lievelingskleur en ik vind het altijd lekker om een ontwerp te maken waar roze in past.

Ik verslond alle pop tijdschriften waar ‘mijn’ band in stond. Het was toen voor het eerst dat ik bedacht dat het wel heel ‘gaaf’ zou zijn om tijdschriften te maken. Later, na mijn studie aan de Kunstacademie, ben ik per toeval tijdschriften vormgever geworden. Doe Maar was niet meer toen ik designer werd, dus nooit heb ik iets over hun kunnen vormgeven of ontwerpen. Jammer. Dan maar een blog op mijn website wijden aan dé beste band die Nederland ooit had.

Eind november ga ik nog één keer, samen met mijn vader, naar Doe Maar. En weer denk ik: wat zou het ‘gaaf’ zijn om bijvoorbeeld de posters voor dit concert te maken. Wie weet, ooit.

Er verandert Nix

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Strand

Twee blokarts op het strand

Een zomerdag aan het strand. Het ultieme zomergevoel. De zon op haar best en de wind sterk, een geweldige combinatie om te blokarten. En daar kwamen we voor. Mijn zoon en een vriend kwamen voorbij geracet, haalde stunts uit en genoten. Wij toeschouwers genoten ook. Een echte aanrader voor spel en vermaak op het strand: blokarten bij Hightide.

Het lijkt me duidelijk dat ik iets met de zee heb, ze is ook overal op mijn website terug te vinden. De zee inspireert me, altijd. De kleuren, het geluid, de geur, met alle zintuigen neem je de zee waar. De zee rolt af en aan en zit vol moois. Met je voeten in het zand de golven er overheen voelen spoelen. En dan de mooiste ontwerpen, designs bedenken, gewoon omdat ze komen aanrollen. Advertenties, logo’s, websites, je zou ze eigenlijk allemaal op het stand moeten maken. De zee overspoelt je er mee.

Hoe fijn is het dan dat je na een dagje strand zee en duinen weer thuis bent en dan een zalige mailing voor Tilly’s mag maken met als beeld: voeten in het zand…

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Paarden

Paarden: deel van het hoofd van mijn paard Ilion

Naast mijn liefde voor vormgeving en design heb ik nog een liefde: paarden. En vooral van mijn eigen paarden houd ik heel veel. Ik heb er twee, een prachtige KWPN vos, 1,74 mtr van 28 jaar en een geweldige bruine Welsh pony, 1,20 mtr van 21 jaar. De momenten dat ik op mijn paard rijd zijn de enige keren dat ik echt totaal niet aan mijn werk denk; geen design, geen kleuren, geen vormen, geen ontwerpen, geen websites, niets, alleen mijn paard en ik, samen.

En toch zijn mijn werk en mijn paarden niet geheel gescheiden. Ook met mijn paarden moeten de kleuren kloppen, ik zadel ze natuurlijk niet op met een allegaartje aan kleuren. Het moet allemaal kloppen, altijd.
Na het rijden gaan ze lekker de wei op en regelmatig pak ik dan mijn MacBook om  te werken. Ik neem mijn werk dus mee naar de paarden, niets werk en prive gescheiden houden. Hoe mooi kan het leven zijn.

Het is ook niet voor niets dat ik al diverse logo’s heb mogen maken voor paardenbedrijven, of paard-gerelateerde opdrachten kreeg, zoals de website van een rijvereniging maken. En dat zijn altijd leuke opdrachten.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren

Persoonsgegevens die worden ingevoerd bij de reacties op de blogs worden zorgvuldig door VisualXXPression gebruikt en opgeslagen.
Zie onze
privacyverklaring.