XXP BLOG

Schrijf je in

Schrijf je in

Thuis werken

Thuis werken
THUISWERKEN

Thuis werken is met corona vaak een verplichting geworden. Ook als je huis daar niet op ingericht is. Ik werkte sowieso altijd al veel vanuit huis.
Echter is thuis werken nu, met de verbouwing, best een uitdaging: de hele dag herrie, overal stof, nergens een plek waar geen rommel en/of spullen staan die opgeslagen zijn.


BADKAMER

Zonder keuken vond ik lastig, zonder badkamer vind ik nog veel erger. Zeker met deze hitte (30 graden), waarin je eigenlijk de hele dag onder de douche wilt staan is geen douche hebben zwaar. Echt, 3 weken geen badkamer hebben is best pittig.
Maar het opbouwen is begonnen, de muur van de inloopdouche zit er in. Het plafond is klaar, inclusief de spotjes. De vloer is gestort en de douchedrain zit er in. Super werk verricht door Indruk Totaal Bouw. De tegels moeten nu worden gezet en daar na gaan de meubels er in. Bijna…

INRICHTING

Wat doe je als je badkamer klein is, je de meeste meubels echt niets vindt? Precies: zelf (laten) maken.
Zo wilde ik graag een natuurstenen waskom op een dikke houten plank. Hout uitgezocht en op maat laten maken, toen in de lak gezet (3 x) waardoor de kleur van het hout prachtig uit komt en de noesten de natuurlijke look extra benadrukken.
De douche set en wastafelkraan zijn mat zwart, wat samen met de betontegels heel industrieel wordt.
En omdat ik voor het kastje/spiegel geen mooier exemplaar vond voor een normale prijs heb ik de oude in de verf gezet, precies goed.


GANG | TRAP

De badkamer is bijna klaar. Daarna staat het trappenhuis en de trap op de planning. De muren worden nu glad gestreken door de stucadoor. De bekleding moet van de trap waarna ik de verticale delen van de trap wit ga verven en de treden zelf worden donker grijs bekleed.


LAATSTE LOODJES

Daarna keert de rust terug in huis. De kleedkamer en de toilet beneden pak ik zelf aan, met behulp van man en zoon.
De zolder moet leeg (hebben we als opslag gebruikt voor alle meubels die nu overbodig zijn geworden) en zal weer werkplek worden, en kan ik weer in alle rust thuis werken.
Het huis is dan van onder tot boven aangepakt, alsof we verhuisd zijn. Een heel nieuw huis, ons huis.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Keuken (verbouwing 2)

Verbouwing. keuken
AFBREKEN

Vijf weken zonder keuken hebben we achter de rug. Het slopen beviel vooral mijn zoon goed. In de keuken bleken er 3 lagen tegels te zitten die er af moesten. Het parket was er redelijk snel uit en ook de tegels in de hal gaven geen noemenswaardige problemen. En zo zaten we op de bouwvloer in een lege kamer en lege keuken.


OPBOUWEN

Als eerste moesten de elektra en waterleidingen omgelegd worden en was een extra groep nodig. Daarna kwam de stucadoor de muren van de keuken doen. Daarmee werd het al meteen minder een bouwkeet.

Toen was de muur in de woonkamer aan de beurt, die werd heel donker grijs, Black Smoke. Waar ik een beetje bang voor was bleef uit en de kamer leek juist groter dan kleiner door de donkere muur. De muur in de keuken kreeg de zelfde kleur en ook de radiatoren gaf ik die kleur. Verder werd alles fris wit.

VLOER

Toen kwam de vloer, licht grijs, betonlook pvc tegels. Ik ben er weg van, elke dag weer. Ook omdat het in de gang, woonkamer en keuken doorloopt zonder drempels, wat het echt ruim maakt.


KEUKEN

En toen kwam dan de keuken. De hele woonkamer stond vol met dozen, kasten en apparatuur maar aan het eind van de dag stond de keuken er in volle pracht. En ik vind er alles prachtig aan. Maar vooral de stoere uitstraling vind ik geweldig. De twee kleuren beton grijs en dan de vloer er bij. Het is gewoon af, perfect.


BANK

En nu is dan ook de bank geleverd, daarmee is het beneden bijna klaar. Iedereen in huis is heel blij met het resultaat. Het is nog steeds een beetje in een ander huis thuiskomen, een beetje een vakantie gevoel.

En na de verbouwing beneden is de nu badkamer aan de beurt. Morgen gaat die op de schop. twee tot drie weken zonder douche zal afzien zijn maar ik heb een tuin douche.

Meer beeld van de verbouwing beganegrond

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Verbouwing

Verbouwing. keuken
VERBOUWING VAN DE KEUKEN

Ooit, 20 jaar terug, toen ik met een zwangere buik mijn huis kocht is er best veel gebeurd bij de verbouwing. Maar de keuken liet ik voor wat ‘ie was. Het bleef bij andere handvatten op de kastjes en wat plankjes voor mijn brocante snuisterijen. Ik de loop der jaren kwamen er wat regaaltjes bij en nog meer brocante meuk.
De oven gaf op een gegeven moment kortsluiting dus die gebruikte ik gewoon niet meer. En de afzuigkap viel van ellende ook bijna uit elkaar (maar he, die gebruik ik toch liever niet: te veel herrie). Toen ook de inbouwkoelkast de geest gaf zag ook ik in dat de keuken in huidige staat echt niet langer kan.

KEUKENJACHT

Dus begon de zoektocht naar een keuken. Dat klinkt gemakkelijk maar als je zelf het liefst een boerenkeuken wilt vol met brocante maar je man juist strak en vooral functioneel, dan heb je toch echt een uitdaging.
Hoe raar het kan lopen bleek wel toen we voor de zoveelste keer een keukenboer in liepen en ik meteen doorliep naar de keuken die ik elke keer de meest redelijke vond. En opeens stond daar naast een nieuw showroom-keuken: strak, in betonlook. En ik viel als een betonblok voor deze keuken.

Parelgrijze betonlook kastjes met boven twee opaalgrijze betonlook kastjes met een Belgian Blue ‘stenen’ werkblad. Een heerlijk grote kookplaat. Een goed werkende oven en een stevige afzuigkap. En natuurlijk een mooie ruime koelkast met vriesgedeelte. Een echte keuken dus. Helemaal zelf samengesteld en helemaal naar mijn zin en toch zo totaal niet mijn (brocante) stijl.


VLOER

Omdat we een openkeuken hebben en de vloer in de woonkamer ook écht op is moet daar natuurlijk ook iets aan gedaan worden. Anders is zo’n mooie nieuwe keuken een vlag op een modderschip. Uiteindelijk kwam ik op een vloer die heel erg lijkt op de opaalgrijze betonlook van de bovenkastjes.
Inmiddels is de keuken ingemeten en besteld, net als de vloer. De stucadoor en elektricien (tevens loodgieter zijn geweest en hun werkzaakheden zijn ook ingepland.

Maar voor dat de vaklui aan de slag kunnen moet alles ingepakt en weggeborgen worden, de oude keuken er uit net als de vloer. Daar zie ik nog het meest tegen op. Ik troost me met de gedachten dat ik nog een aantal weken heb voor dit alles gaat gebeuren en ik 4 weken zonder keuken in een bouwkeet ga leven.

En na de verbouwing beneden is de badkamer aan de beurt.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Kerst

Kerst
IT’S THE MOST WONDERFUL TIME OF THE YEAR

Kerst, bij ons begint kerst met het uitzoeken van een boom. Uiteraard pas na 6 december als Sint Nicolaas terug is naar Spanje. Dit jaar dus ook, maar met twee kittens durfde ik de boom niet meteen te voorzien van glazen ballen. Vooral ons kleine dametje is nogal pittig en ondernemend, dus we zagen de boom met ballen en al omgaan. De boom werd inderdaad meteen grondig onderzocht door Pepper en blijkbaar oninteressant bevonden. Ook toen ik er drie pastic ballen in deed keek madam er niet naar om. Dus de doos met kerstversiering van zolder gehaald en de boom van lichtjes voorzien. Daarna versiering in de vorm van bloemen en vogeltjes (gevaarlijk bij een kat maar ze had meteen door dat ze nep waren) en ijspegels. Voor de zekerheid de kerstballen achterwegen gelaten, maar wel mijn antieke piek op de boom geplaatst.
Pepper loopt om de boom heen of er onderdoor maar verder doet ze er niets mee. Picasso kijkt, zoals verwacht, al helemaal niet naar de boom om.


IT’S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE XMAS  

De boom staat en blijft staan, mooi. Nu op zoek naar cadeautjes, ook elk jaar een uitdaging. Om over de boodschappen maar niet te praten. Maar ook dat is gelukt. En dan is het kerstavond. Bubbels staan koud, hapjes zijn klaar en de berg met prachtig ingepakte cadeau’s liggen te wachten om van hun strikken ontdaan te worden en hun inhoud te onthullen. Zo vier ik al 19 jaar kerstavond met mijn zoon, onze traditie. Later kwam daar mijn man bij en voor de tweede keer schoof ook de vriendin van mijn zoon aan en om het nog gezelliger te maken ook zijn ‘oudste’ vriend.

Stiekem vind ik kerstavond het fijnst van kerst, lekker knus, met mijn eigen gezinnetje. Die heerlijke stilte voor de storm.

It’s beginning to look….. (Michael Bublé)
Kerstkaart

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Blog till you drop

 Blog till you drop
FOCUS

Blog till you drop, maar hoe kom je tot een goed blog? Bloggen is simpel, een goede blogpost schrijven is minder eenvoudig.
De eerste zinnen zijn belangrijk, vertel je te veel wordt het langdradig en haken lezers af. Het doel van het intro is kort en bondig duidelijk maken waar de blogpost over gaat.

Zorg dat je de focus waar de blog niet kwijtraakt, dus niet te uitgebreid en te veel jargon gebruiken want ook dan zou de lezer in verwarring kunnen raken en af haken. Doe je verhaal op een toegankelijke manier en gebruik daarbij woorden die een beginner zou kunnen gebruiken. Zo blijft het behapbaar voor lezers. Houd de focus op het focustrefwoord en wijk niet te veel af van het eigenlijke onderwerp van je artikel.
Wil je toch graag wat meer diepgang in jouw blogpost? Geef je lezers eerst waarvoor ze gekomen zijn en breng de bijkomende info verderop in je blogpost.

Een goeie blogpost schrijven betekent ook zoeken naar manieren om info snel en efficiënt bij de lezers te krijgen. Dat kan via een doorlopende tekst, een genummerde lijst, foto’s video, tekeningen, infographics,…

Wil je je bezoekers andere blogs laten lezen op je site? Verwijs ze (met een linkje) door naar aanverwante blogs over andere facetten van hetzelfde onderwerp.

En onthoudt: als bezoekers op je blog zijn gekomen ze niet de moeite nemen je artikel voor meer dan pakweg 40% te lezen. Dus Blog till you drop zodat meer bezoekers je blog vinden.
Lees op deze blogs meer over Het doel van bloggen en over abonnees

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

De zomer van 2019

De zomer van 2019 Tiger
HITTEGOLF

De zomer van 2019. Voor het eerst in de geschiedenis van Nederland komt de temperatuur op bijna 40 graden. Ik noem dat een hittegolf! Want een hittegolf is een periode die gekenmerkt wordt door uitzonderlijk hoge temperaturen. En eerlijk, 40 graden is in mijn ogen uitzonderlijk hoog, persoonlijk vind ik het een beetje té hoog.
Het is vandaag de vijfde dag op rij dat het kwik in De Bilt niet tot onder de 25 graden daalt, terwijl het in die periode ook drie dagen minstens 30 graden werd. En dat maakt een officiële hittegolf in Nederland een feit.

Afgelopen nacht was er een met uitzonderlijk tropische temperaturen. De kortstondige wind opgevolgd door een paar klappen onweer deden de temperatuur in de slaapkamer niet dalen. Wel werden we er wakker door omdat de wind zich luidruchtig vermaakte met het zonnescherm en parasols van de buren.

CODES

Nederland is goed in het geven aan weercodes. Meestal zijn deze overdreven, met als gevolg dat niemand zich er nog iets van aantrekt. Afgelopen dagen waren code oranje. Persoonlijk lijkt mij rood meer op zijn plaats (zeker gezien het feit dat iedereen verbrand is). Het weeralarm code rood is een waarschuwing die het KNMI uitgeeft wanneer in Nederland een extreme weersituatie dreigt te ontstaan. Hoeveel extremer zou dat moeten zijn dan?De zomer van 2019 is de heetste zomer ooit.

Deze hitte schijn te komen door een combinatie van 3 dingen: hete lucht, droogte en weinig wind.
Een tropische lucht vanuit Noord-Afrika die stil blijft staan boven Nederland. Doordat er geen wind staat, blijft de warmte dicht bij de grond hangen. De droogte komt door de weinig neerslag van de afgelopen tijd. En hoe droger de grond, hoe meer warmte deze vasthoudt.

ZONNEPANELEN

Ik zie mensen met zonnenpanelen zich al rijk rekenen, maar helaas gaat die vlieger niet op: hoe hoger de temperatuur, hoe lager de opbrengst van zonnepanelen. En omdat het een poosje niet geregend heeft ligt er een stoflaagje op de panelen, waardoor de opbrengst net wat lager ligt.
Dus wat dat betreft is deze hitte ook niet nodig geweest.


HUISDIEREN

Voor onze huisdieren is de hitte ook zwaar. Honden kunnen het goed uithouden in de zon, mits ze niet veel doen. Ze moeten natuurlijk schaduw hebben en voldoende water. Een hond kan niet zweten, maar hij koelt af via zijn tong en zijn neus. Dat doet hij door te hijgen en water te verdampen via zijn neusgaten. Hier staat de ventilator aan voor de hond en koel ik haar pootjes af. Verder laten we haar vooral in de ochtend en later op de avond uit. Overdag mag ze de tuin in en kan ze een plekje zoeken om te liggen. Onze hond heeft 3 pootjes dus voor haar is het extra zwaar met de warmte, maar ze doet het goed.

Onze volwassen katten kunnen 24/7 naar binnen en buiten. Het liefst zoeken ze een koel plekje in de tuin, ergens onder een struik. Ons kitten is nog te jong om los buiten te kunnen maar ook hij vindt koele plekjes in huis.

Voor mijn pony vind ik het wel lastig. Waar doe je nou goed aan, wel of niet buiten zetten? Op stal is het ook heet en buiten is nog een beetje wind, dus toch maar even op het land. Eerst gaat hij langs de spuitplaats en koel ik zijn benen en als hij weer naar stal gaat mag hij eerst even lekker onder de douche. Gereden wordt er natuurlijk niet in de hitte.

Vanaf morgen wordt het minder heet, zeggen ‘ze’. Ik hoop dat ‘ze’ gelijk hebben. Want het is leuk geweest zo.
ik wil weer een aangenae temperatuur voor mijn beesten, de planten en – ik geef het toe – voor mijzelf.
De zomer van 2019 mag een mooie, lange warme zomer worden maar het kan te gek.

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Helden

Helden. Bowie, mijn held
DAVID BOWIE

Helden, we hebben ze allemaal. Mensen die -in jouw ogen- iets groots gedaan hebben, iets betekenen. Helden kunnen een bestaand, fictief of historisch persoon zijn.
Een van mijn helden is David Bowie. Al vanaf dat ik me kan herinneren is hij dat, mijn held. Vooral om zijn muziek, hij is niet voor niets een van de invloedrijkste rockmuzikanten. Maar ook zeker om zijn markante verschijning. Zijn kleding, haar en make-up shockeerde keer op keer de wereld. Ik vond het fascinerend en inmens boeiend dat hij zichzelf elke keer weer opnieuw uitvond, op elk vlak: muziek, stem en uiterlijk. Maar zijn uiterlijk sloot altijd prima aan bij zijn muziek en de tijdgeest. David Bowie experimenteerde, was modieus en zette de trend.
Een held dus. Hij zong ook over helden in een van zijn beste nummers Heroes. Een nummer dat gaat over twee geliefden die elkaar steeds bij de Berlijnse Muur ontmoeten. In elke uitvoering een ontroerend mooi nummer.

ACTEREN

Bowie speelde niet alleen een rol bij zijn muziek hij acteerde ook op toneel en in films. Zo speelden hij The Elephant Man op Broadway.
Ook speelde hij een krijgsgevangene in een Japans kamp in Merry Christmas, Mr. Lawrence. Een film die ik zeker 10 keer heb gezien.

OPA EN OMA

Ik deelde mijn held met mijn oma. Ik had als tiener de zolder tot mijn beschikking en de schuine wanden waren vol geplakt met foto’s van Bowie. Als mijn oma dan bij ons op bezoek was wilde ze altijd even gezellig op mijn kamer zitten. Op de trap bleef zij steevast staan en keek dan naar mijn Bowie-collage. “wat is het toch een mooie man, he Shir” zuchte ze dan. En mijn opa volgde dan telkens “Loop nou maar door Nel”. Een mooie herinnering aan twee dierbare mensen.


ZEEFDRUK

Later, toen ik stage ging lopen voor mijn opleiding was ik op kennismakingsgesprek en vielen mij prachtige foto’s op van Bowie die aan de muur hingen. De fotograaf waar ik stage ging lopen had deze gemaakt en op mijn eerste werkdag lagen een aantal afdrukken op mij te wachten. Later heb ik een van deze foto’s gebruikt voor een zeefdruk-opdracht. Deze kreeg natuurlijk ook een plekje aan mijn heldenwand.

Met dank aan fotograaf Jan van Oldenmark, voor de foto. Toen en nu.


ONGRIJPBAAR

En toen het bericht van zijn dood 10 januari 2016, als een donderslag bij heldere hemel. Voor ons fans dan. Zelf wist hij het wel, en flirte hij met de dood in de video’s van zijn laatste album Blackstar. Het album is een afscheidscadeau voor zijn fans. Een held, ongrijpbaar tot het eind.

Klik hier voor de hele foto.
We can be heroes just for one day

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

 Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Focus trefwoord

Focus trefwoord. Verrekijker
WAT IS EEN FOCUS TREFWOORD?

Focus trefwoord (focus keyword) is een term afkomstig uit de Yoast SEO plugin. Yoast ontwikkelt en ondersteunt een populaire Yoast SEO WordPress plug-in die meer dan 5 miljoen actieve installaties heeft.
Een trefwoord is het woord (of de woorden) waarop we willen dat ons artikel gevonden wordt in de zoekresultaten. Dus een focus trefwoord is het hoofd zoekwoord waar je hoopt dat mensen je artikel op zullen vinden in Google en andere zoekmachines.
Het focus trefwoord laat Google – maar ook de bezoeker/lezer – weten waar je site/tekst over gaat. Hoe specifieker het trefwoord hoe minder concurrentie in de zoekmachines en des te eerder komt jouw site/artikel bovendrijven. Bedenk ook welke zoekterm je doelpubliek zou kunnen intikken in Google om op jouw site te komen.


TREFWOORD GEBRUIKEN

Laat je focus zoekterm regelmatig in je tekst terug komen (zonder dit te overdrijven dus gebruik ook synoniemen). Plaats het in de url, de titel van je artikel/blog, de eerste alinea, je meta omschrijving en een aantal keer in je tekst. Zo laat je Google weten je tekst over gaat en maak je je tekst vindbaar.

De plugin Yoast SEO geeft precies aan waar je SEO-verbeter punten zitten. Plaats je het focus trefwoord niet in de eerste alinea dan krijg je de melding  Rode bolletjes Yoast SEO PluginHet focus-trefwoord komt niet voor in de eerste alinea van het bericht. Zorg ervoor dat het onderwerp direct duidelijk is.” De reden hiervan is dat een websitebezoeker vaak scant en dus is de eerste alinea van je tekst erg belangrijk. Door het keyword hier te herhalen help je de bezoeker op weg. Staat het trefwoord in de eerste aliea krijg je de melding Groene bolletjes Yoast SEO Plugin“Het focus-trefwoord komt voor in de eerste alinea van het bericht.”
Maar ook meldt de Yoast SEO plugin het als je het trefwoord al eerder hebt gebruikt, dat het in de titel staat of niet en in de slug, maar ook of je trefwoord vaak genoeg gevonden wordt (of juist te vaak).


ZOEKWOORDPLANNER

Om te kijken of er daadwerkelijk op je gekozen trefwoord gezocht wordt zou je eventueel ook nog het zoekwoord kunnen invullen in de zoekwoordplanner van Google. Hier kom ik in een volgend BLOG op terug

CONCLUSIE

Kortom, het focus trefwoord is een handige functionaliteit in de WordPress SEO plugin van Yoast, waarmee je tips en suggesties krijgt om je artikelen te optimaliseren voor Google en andere zoekmachines.
Maar het belang van de lezer/bezoeker staat altijd voorop. Je kunt het best als volgt te werk gaan: Schrijf je artikel, vul een focus trefwoord in en optimaliseer alleen de dingen waar de lezer geen last van heeft en jij wel hoger door kunt scoren.

Lees in deze blog meer over SEO.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Zwarte parels

Zwarte parels. Twiske ritje te paard
ZWARTE PARELS

Prachtige zwart glanzende paarden met veel behang en een fiere houding: Friese paarden.
Al een poos mag ik een een Friese merrie rijden, best even wennen na mijn eigen grote KWPNer. In alles anders, de maat, het tempo van de gangen, het karakter, alles. Dat maakt het ook leuk, elk paard is anders. Heel makkelijk is Annie niet maar als ik het met deze Friese dame goed voor elkaar heb loopt ze als een zonnetje en stap ik daarna zeer tevreden en blij af. Puur genieten. Ze doet het toch maar voor me. Annie is niet snel onder de indruk van iets, dat maakt dat ze heel betrouwbaar is. Ze heeft een geweldig karakter.
Hoe lief is de dagelijkse begroeting die ik van haar krijg als ze me ziet. Ze weet dat ik haar kom halen om lekker buiten te staan, het land op.

TWISKE
Op stal staan meer Friesen, maar je zal er maar twee hebben en eigenlijk alleen buiten willen rijden. Dan is het wel gezellig als er iemand mee gaat zodat je beide paarden lekker in het Twiske lopen. En hoe leuk is het dan dat ik mee mag op een van deze zwarte parels. Best even spannend: op een onbekend paard het Twiske in. Maar Wilbert gaf meteen een rustgevend gevoel en kon het genieten beginnen.

Je kan zeggen wat je wil maar het Twiske is écht anders vanaf een paardenrug gezien. Mooier, je bent meer een onderdeel van de natuur om je heen. Heerlijk door het gras stappen en gezellig kletsen terwijl je helemaal tot rust komt. Dravend gaat het allemaal iets sneller aan je voorbij. Maar de galop op die krachtpatser was het meest indrukwekkend. De wind die je langs je voelt en hoort suizen, het doffe gedreun van paardenhoeven op de grond en de waanzinnige power van het dier onder je. Het gevoel van vrijheid en geluk wat dan in je opborrelt is uniek. Iets wat iemand die nooit op een paard gezeten heeft nooit zal kennen.

GELUK
N
atuurlijk mis ik op zulke momenten mijn eigen Ilion, want die mis ik altijd, overal. Maar hoe fijn is het dat ik nog steeds kan en mag genieten van paardrijden. Geluk zit in kleine dingen, de kunst is om het geluk toe te laten en te omarmen. Geluk ligt soms op je pad, raap het op en neem het met je mee. En wees dankbaar.

Lees in deze blogs meer over mijn KWPNer in Paarden, op I.M. of op paardenhaar

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Beeld zegt meer dan woorden

Foto's. Lens van een camera
HET NUT VAN FOTO’S OP JE SITE

Beeld zegt meer dan woorden. Alleen daarom al is het gebruik van beeld (foto’s of illustraties) op je site een must.
Foto’s spreken sneller en beter een emotie aan dan woorden. Daarom is het goed om te bedenken welke emotie je wilt weergeven. Maak of zoek daar de foto’s bij.

SOCIAL MEDIA & SEO

Ook als je pagina’s en blog artikelen gedeeld worden op social media spelen foto’s een belangrijke rol. Mensen klikken sneller op een bericht met een foto dan op een bericht zonder foto. Als je een foto hebt toegevoegd aan je blog verschijnt deze automatisch op Facebook als je bericht gedeeld wordt.

Dan zijn foto’s ook nog eens goed voor de SEO. Voeg je je zoekwoorden toe in de bestandsnaam en de alt tag van je afbeelding, levert je dat ‘punten’ op en scoor je hoger in google. En zal je dus beter vindbaar zijn.

FOTO’S

Belangrijk is dus welke foto’s gebruik je en -niet minder belangrijk- hoe kom je aan die foto’s.
Je kan natuurlijk zelf foto’s maken of laten maken door een fotograaf. Dat laatste zou ik aanraden als je je eigen (duurdere) producten wilt tonen op de site. Als je bijvoorbeeld keukens verkoopt en deze op een website laat zien, dan zullen dat echt goede professionele foto’s moeten zijn. Heb je een website met handgemaakte sieraden of kunst, of heb je een site voor bijvoorbeeld een hondenuitlaatservice dan kunnen de foto’s heel goed zelfgemaakt zijn.

Wil je foto’s gebruiken van het internet, besef dan dat zeker niet al het beeld rechtenvrij is. Dus zomaar foto’s gebruiken is geen goed idee, zeker niet als het om een zakelijke website gaat.
Maak liever gebruik van Rechtenvrije foto’s, dat zijn foto’s die je gratis of na eenmalige betaling onbeperkt mag gebruiken. Ook voor commerciële toepassingen. Je koopt of krijgt het recht om de foto te downloaden en te gebruiken. Zo krijg je nooit problemen met rechten van een foto.

STOCKFOTO’S

Er zijn stockfoto sites waar je gratis rechtenvrije foto’s kan downloaden. Op andere moet je betalen.
Zelf gebruik ik hoofdzakelijk eigen beeld maar soms zoek ik voor een blog een passende foto (die ik wel altijd bewerk). Dit doe ik dan op Pixabay.com. Maar ook Pexels.com en Unsplash.com zijn goede stockfoto sites. De bekendste is Shutterstock, maar hier moet je de foto’s kopen.

 

WEBSITE NODIG?

DAN IS VISUALXXPRESSION DE BESTE PARTIJ OM MEE IN ZEE TE GAAN! Neem vrijblijvend contact op met VisualXXPression. Kijk hier voor enkele door VisualXXPression ontworpen websites

Lees in deze blog meer over SEO.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog

Persoonsgegevens die worden ingevoerd bij de reacties op de blogs worden zorgvuldig door VisualXXPression gebruikt en opgeslagen.
Zie onze
privacyverklaring.