Foto's. Lens van een camera
HET NUT VAN FOTO’S OP JE SITE

Beeld zegt meer dan woorden. Alleen daarom al is het gebruik van beeld (foto’s of illustraties) op je site een must.
Foto’s spreken sneller en beter een emotie aan dan woorden. Daarom is het goed om te bedenken welke emotie je wilt weergeven. Maak of zoek daar de foto’s bij.

SOCIAL MEDIA & SEO

Ook als je pagina’s en blog artikelen gedeeld worden op social media spelen foto’s een belangrijke rol. Mensen klikken sneller op een bericht met een foto dan op een bericht zonder foto. Als je een foto hebt toegevoegd aan je blog verschijnt deze automatisch op Facebook als je bericht gedeeld wordt.

Dan zijn foto’s ook nog eens goed voor de SEO. Voeg je je zoekwoorden toe in de bestandsnaam en de alt tag van je afbeelding, levert je dat ‘punten’ op en scoor je hoger in google. En zal je dus beter vindbaar zijn.

FOTO’S

Belangrijk is dus welke foto’s gebruik je en -niet minder belangrijk- hoe kom je aan die foto’s.
Je kan natuurlijk zelf foto’s maken of laten maken door een fotograaf. Dat laatste zou ik aanraden als je je eigen (duurdere) producten wilt tonen op de site. Als je bijvoorbeeld keukens verkoopt en deze op een website laat zien, dan zullen dat echt goede professionele foto’s moeten zijn. Heb je een website met handgemaakte sieraden of kunst, of heb je een site voor bijvoorbeeld een hondenuitlaatservice dan kunnen de foto’s heel goed zelfgemaakt zijn.

Wil je foto’s gebruiken van het internet, besef dan dat zeker niet al het beeld rechtenvrij is. Dus zomaar foto’s gebruiken is geen goed idee, zeker niet als het om een zakelijke website gaat.
Maak liever gebruik van Rechtenvrije foto’s, dat zijn foto’s die je gratis of na eenmalige betaling onbeperkt mag gebruiken. Ook voor commerciële toepassingen. Je koopt of krijgt het recht om de foto te downloaden en te gebruiken. Zo krijg je nooit problemen met rechten van een foto.

STOCKFOTO’S

Er zijn stockfoto sites waar je gratis rechtenvrije foto’s kan downloaden. Op andere moet je betalen.
Zelf gebruik ik hoofdzakelijk eigen beeld maar soms zoek ik voor een blog een passende foto (die ik wel altijd bewerk). Dit doe ik dan op Pixabay.com. Maar ook Pexels.com en Unsplash.com zijn goede stockfoto sites. De bekendste is Shutterstock, maar hier moet je de foto’s kopen.

 

WEBSITE NODIG?

DAN IS VISUALXXPRESSION DE BESTE PARTIJ OM MEE IN ZEE TE GAAN! Neem vrijblijvend contact op met VisualXXPression. Kijk hier voor enkele door VisualXXPression ontworpen websites

Lees in deze blog meer over SEO.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

 

Laat je reactie achter in het commentaarveld onder de blog