Mooir bord op een houten uitntafel, bbq

Het fijne van de zomer is natuurlijk het weer; de zon en de warmte maken de mens net even iets vrolijker. Mij geeft ‘buiten eten’ een echt zomer-gevoel, vooral de bbq is favoriet. Ik ben van het tafeldekken; fijne tafelkleden of lopers, mooi serviesgoed en klinkende glazen. Ook in de tuin.

Bij het tafeldekken let ik op kleuren en vormen die mooi staan bij elkaar en bij het eten dat op de borden komt te liggen. Design op tafel. Eten doe je namelijk ook met je ogen.
Ook het eten zelf moet er mooi uit zien, je moet het tenslotte wel willen opeten. Het is net vormgeven. Spelen met kleuren en vormen doe ik dus niet alleen in mijn werk maar gewoon de hele dag door.

De zomer is inmiddels voorbij, hoewel de herfst nog zonnig is is het niet warm genoeg meer om buiten te eten. De bbq staat weer in de schuur en ik kijk al weer uit naar de volgende zomer. Maar in de winter is het ook fijn tafeldekken. Andere kleuren servies, lopers en servetten, ander design. De winter vraagt om andere vormen en warme kleuren, bij winterse gerechten. Ik ga de winter vormgeven op tafel, maar eerst nog even ‘na-zomeren’.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Reageren